четвъртък, 20 септември 2012 г.

Велинград - красота и спокойствие

Едва ли има турист, който да не мечтае да съчетае в почивката си в едно чистия въздух, хармоничните пейзажи и спокойствието на планината с животворното и лечебно въздействие на водата. Е, ако сте се чудили къде най-пълноценно можете да съчетаете тези две неща, няма да ви карам да чакате дълго с отговора.

Няма по-добро място за това от живописното българско градче Велинград. Знаете онази легенда за опашката, на която господ раздавал природни красоти и блага.  По всичко изглежда, че това живописно късче българска земя се е подреждало поне няколко пъти на опашката, а и явно раздаващият е бил благосклонен и щедър – градът не само е обграден от всички страни от свежи планински пейзажи, не само тук слънцето грее повече от 2000 часа през годината, не само може да се насладите на най-нежния вечерен бриз, но и от недрата му извират повече от 50 лечебни термални извора с температура от 22 до 96 градуса.

Съчетание, което наистина прави почивката във Велинград една от най-желаните дестинации за туристите. И преди – когато градът не е предлагал нищо друго освен това, което му е дала майката природа, и недотам добрите условия в порутените ведомствени почивни станции – е било така. Но сега, в последните години, градът е истински рай за туристите – десетки луксозни хотели, които предлагат спа глезотии, които наистина могат да задоволят и най-преситения и претенциозен вкус. Така че, ако досега по някаква причина сте пропуснали това райско кътче или не сте били скоро там, побързайте. Не се сещам за нещо, което ще ви донесе по-голяма наслада на душата от една отпускаща и душата, и тялото почивка във Велинград.


Няма коментари:

Публикуване на коментар